Μουσική του 1ου κύκλου (σε τυχαία σειρά)

Κ01Ε05 - The secret fate of all life

HBO, Αμερική, Κυριακή 17 Φλεβάρη 2014
Το επεισόδιο των "τριών εποχών"!

Εν έτει 1995...

Το 1995, ο Cohle ως μυστικός αστυνομικός και πάλι και εκβιάζοντας πια τον Ginger, συναντούν μαζί τον DeWall Ledoux, ξάδερφο και συνεργάτη του Reggie, στη παρασκευή και διάθεση μεθαδόνης προς την πρώην ομάδα του Ginger, τους "Σιδερένιους Σταυροφόρους".

Ο DeWall, όντας πολύ καχύποπτος, αρνείται την πρόταση - παγίδα του Cohle να κάνει νταλαβέρι μαζί του, δήθεν για αγορές μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών. Έτσι όταν πια φεύγει ο DeWall απ' το ραντεβού τους, ο Hart που παραφύλαγε απ' έξω τον ακολουθεί κρυφά ώσπου, ο DeWall, έφτασε στο κρησφύγετό του. Εκεί ο Hart δίνει το GPS στίγμα του χώρου και στον Cohle που, έτσι, δεν αργεί να φτάσει κι αυτός εκεί.

Μαζί πια, προσπαθούν να προσεγγίσουν ακόμα κοντύτερα στο αγροτόσπιτο, αποφεύγοντας επιδέξια διάφορες παγίδες εκρηκτικών που είχαν στήσει τριγύρω του οι κακοποιοί, για την προστασία τους από ανεπιθύμητους "επισκέπτες".
Ο Cohle με τον Hart εισβάλουν τελικά στο σπίτι. Εκεί, ο Hart, συλλαμβάνει με χειροπέδες τον Reggie και τον βγάζει έξω.
Ο Cohle επιχειρεί να κυνηγήσει τον DeWall όταν αυτός βγαίνει ανυποψίαστος από κάποιο άλλο σημείο του σπιτιού. Έτσι, ο DeWall, πέφτει σε μία από τις παγίδες του και διαλύεται.
Καθώς ο Hart ψάχνει περαιτέρω τους χώρους, ανακαλύπτει ένα σημείο που ήταν δεμένα και σε άθλια κατάσταση, δύο από τα παιδάκια που είχαν δηλωθεί ως εξαφανισμένα. Το ένα ήταν ήδη νεκρό. Μη αντέχοντας απ' το θέαμα, βγήκε και σκότωσε εν ψυχρώ με μια σφαίρα στο κεφάλι τον ήδη συλληφθέντα και δεμένο Reggie.
Μετά κι απ' αυτό, ο Cohle λέει γρήγορα στον Hart να βγάλει τις χειροπέδες απ τον νεκρό Reggie ώστε να μην προλάβουν και του μείνουν σημάδια ενώ ξεκινά έναν καταιγισμό πυροβολισμών από αυτόματο πυροβόλο όπλο των κακοποιών με βροχή από σφαίρες στον γύρω χώρο ώστε, αργότερα, να δείχνει ότι είχε προηγηθεί μεγάλη μάχη μεταξύ τους.
Όταν έληξε όλο αυτό, κυρίως ο Hart και λιγότερο ο Cohle, έλαβαν συγχαρητήρια και προαγωγές για την τόσο μεγάλη τους επιτυχία επί του τόσο επικίνδυνου και κατά συρροή δολοφόνου που εξουδετέρωσαν.
Ωστόσο καμία από αυτές τις τόσο ιδιαίτερες "λεπτομέρειες" των πραγματικών γεγονότων δεν αναφέρθηκε ποτέ κι από κανέναν τους, ούτε στην συνέντευξη του 2012 βέβαια.


Εν έτει 2002...

Ενώ ο Hart τα έχει ξαναβρεί με την οικογένειά του και ο Cohle έχει κάνει σχέση με μια γιατρό, η μεγάλη κόρη του Hart ως έφηβη πια, έχει αρχίσει να προβληματίζει με τις συμπεριφορές της δημιουργώντας νέους κύκλους ταραχών στο σπίτι τους.

Ο Cohle πάλι, ως ένας κοινά αναγνωρισμένος πια αστυνομικός ανακριτής, βρίσκεται επί τω έργω σε ανάκριση ενός ληστή που ομολογεί μετανιωμένος μια διπλή δολοφονία που είχε διαπράξει κατά τη ληστεία ενός μαγαζιού, υπό την επήρεια ναρκωτικών. Μετά όμως την ομολογία του κι αφού κατάλαβε ότι την είχε πια πατήσει, ξεκίνησε μια απεγνωσμένη του προσπάθεια διαπραγματεύσεων, ισχυριζόμενος προς τον Cohle πως ήξερε ότι, ο Ledoux, αυτός δηλαδή που είχαν εξουδετερώσει παλιότερα οι δύο ντετέκτιβ μας, δεν ήταν ο πραγματικός δολοφόνος των τότε απαχθέντων κοριτσιών. Του είπε ότι, ο πραγματικός δολοφόνος, είχε παραμείνει ελεύθερος και συνέχιζε αδιάλειπτα τις εγκληματικές του ενέργειες. Ισχυρίστηκε δε πως, ο ίδιος, τον είχε συναντήσει στο παρελθόν ενώ τον ανέφερε με το παρατσούκλι "Κίτρινος Βασιλιάς". Είπε μάλιστα πως ήξερε πληροφορίες που είχαν μείνει εσκεμμένα στην αφάνεια κατά την περίοδο των αστυνομικών ερευνών γύρω από την υπόθεση της Dora Lange και πως, όσοι τις είχαν αποκρύψει, γνώριζαν και τον δολοφόνο.
Ο Cohle, αρκετά δύσπιστος στην αρχή, όταν κατάλαβε πως ο ανακρινόμενος σοβαρολογούσε στους ισχυρισμούς του, ξεκίνησε να τον πιέζει έντονα ώστε να του αποσπάσει κάτι ουσιαστικότερο όπως κάποιο όνομα. Αιφνιδιάστηκε δε τόσο από τη νέα και τόσο απρόσμενη τροπή της "ανάκρισης" που έχασε τον έλεγχο και άρχισε να τον χτυπά άσχημα. Οι συνάδελφοι του που παρακολουθούσαν την ανάκριση απ' έξω και είδαν την εξέλιξη, μπήκαν στην αίθουσα έκπληκτοι και απομάκρυναν άρον - άρον τον Cohle.
Επιστρέφοντας αργότερα μαζί με τον Hart στο κελί του κρατούμενου, ανακαλύπτουν ότι λίγο πριν είχε αυτοκτονήσει, μετά από τηλεφώνημα που είχε δεχθεί, δήθεν απ' τον "δικηγόρο" του και που, ψάχνοντάς το, ανακάλυψαν ότι είχε γίνει από τηλεφωνικό θάλαμο που βρισκόταν στη μέση του πουθενά.

O Cohle επιστρέφει στο εγκαταλελειμμένο θρησκευτικό σχολείο, όπου βρίσκει δεκάδες μικρά κατασκευάσματα από αγκάθινα κλαδάκια καθώς και σχέδια και μαύρα αστέρια στους τοίχους.


Εν έτει 2012...

Οι Papania και Gilbough λένε πια στον Hart ότι υποψιάζονται πως ο Cohle ήταν πίσω από τις δολοφονίες από την αρχή και πως, πιθανότατα, τον παραπλανούσε μεθοδευμένα και τον Hart τόσο καιρό.
Ο Cohle είχε εντοπιστεί φωτογραφικά μεταξύ των παρευρισκομένων στον χώρο της πρόσφατης δολοφονίας στη λίμνη Charles που, σαν περίπτωση, έδειχνε να έχει πολλά κοινά σημεία με την περίπτωση της Dora Lange. Ο Cohle είναι επίσης υποψήφιος ένοχος και για τον περίεργο θάνατο του ηγουμένου Tuttle δύο χρόνια πριν.
Ο Cohle φεύγει από την συνέντευξή του, αφού οι ντετέκτιβ τον αρχίζουν να τον κατηγορούν, προκαλώντας τους στο να βγάλουν ένταλμα αν θελαν απ' αυτόν κάτι περισσότερο. Ο Hart πάλι, καλείται στη συνέντευξή του να εξηγήσει τι ακριβώς συνέβη τελικά μεταξύ του ιδίου και του Cohle το 2002.



Φράσεις που "έγραψαν"

Απ' τον Dewall Ledoux

  • "You got demons little man. And I don't like your face. Makes me want to do things to it... I see you again and I'm puttin you down. There's a shadow on you son."

Απ' τον Martin Hart

  • "That feeling like life has slipped through your fingers. Like the future is behind you. Like it's always been behind you."

Απ' τον Rust Cohle

  • "Good to see you commit to something."






Το επίσημο trailer του επεισοδίου




Μουσικές που ακούστηκαν

1ο στο 03': Το 1ο τραγούδι στο μπαρ καθώς, o ντετέκτιβ Rust κι ο Ginger, συναντούν τον μάγειρα.
Kris Kristofferson - Casey's last ride


2ο στο 22': Καθώς ο Hart, έχοντας επιστρέψει στην οικογένειά του, διασκεδάζει στο παγοδρόμιο με τα παιδιά του.
The Kinks - Tired of waiting for you


3ο στο 57': Κατά το τελείωμα του επεισοδίου καθώς η κάμερα απομακρύνεται από τον Rust στο σχολείο.
Bosnian Rainbows - Eli

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χωρίς greeklish & προσβολές παρακαλώ